De onvertelde verhalen van Damsko’s veteranen

In deze editie van Damsko richten we de schijnwerpers op enkele van de meest fascinerende veteranen van de stad. We duiken in de wereld van een levende legende uit de housemuziek, volgen een gepensioneerde doe-het-zelver en luisteren naar de openhartige bekentenissen van een voormalige influencer.

De onsterfelijke beat van Antonio Abbo

Antonio Abbo, de gastheer van het museum Our House, heeft de opkomst van housemuziek in Nederland van dichtbij meegemaakt. Als voormalig drummer was hij altijd op zoek naar de eindeloze beat, en met housemuziek vond hij die. De muziek stopte nooit, en dat was precies wat Antonio zocht. Naast zijn rol als gastheer van het museum, staat Antonio ook bekend als MC Complicated, een vaste waarde op het podium van de house-scene.

Van influencer naar vrijwilliger: het verhaal van Nemi

In de miniserie ‘Heen en Weer’ van Damsko volgen we de vrijwilligers en klanten van de groene Canta’s van Stichting Heen en Weer Centrum. Deze week richten we ons op Nemi, een 33-jarige voormalige influencer. Haar leven is drastisch veranderd, van samenwerkingen met merken en gratis reizen naar het rondrijden van oudere Amsterdammers. Volgens Nemi is de overgang echter logisch en bevredigend.

Ontario door de ogen van Sindhura

In de rubriek ‘De Kaart’ kleurt de Canadese provincie Ontario rood. Sindhura, geboren en getogen in Ontario, deelt haar nostalgische herinneringen aan het eten en de live-ijshockeywedstrijden uit haar thuisland.

Aloysius Renfrum: de doe-het-zelver

En dan is er nog Aloysius Renfrum, een gepensioneerde die we tegenkomen in de bouwmarkt. Hij is druk bezig met het installeren van een zelfbedacht anti-inbraaksysteem in zijn huis. Of het systeem effectief is, is nog maar de vraag, maar Aloysius’ vastberadenheid en vindingrijkheid zijn bewonderenswaardig.

Deze en andere boeiende verhalen zijn te vinden in de afleveringen van Damsko, een eerbetoon aan de veteranen van de stad en hun unieke verhalen.

Plaats een reactie