De Parade: Een bruisend theaterfestival in de stad

De Parade, een jaarlijks terugkerend theaterfestival, heeft opnieuw zijn tenten opgeslagen in het Martin Luther King park. Voor 17 dagen wordt dit park omgetoverd tot een levendige culturele hotspot, waar een breed scala aan theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen te zien zijn. Met ongeveer 80 verschillende voorstellingen is er voor iedereen, jong en oud, iets te beleven.

One Woman Musical: Een eerbetoon aan een verzetsheld

Een van de meest opvallende voorstellingen dit jaar is de ‘one woman musical’. In deze voorstelling brengt actrice Esther Lindenbergh een eerbetoon aan de Amsterdamse verzetsheld Frieda Belinfante. Belinfante speelde een cruciale rol in de Tweede Wereldoorlog, waar ze deel uitmaakte van de Groep 2000 van Jacoba van Tongeren. Ze vervalste Joodse persoonsbewijzen en hielp mensen onderduiken. Bovendien was ze de drijvende kracht achter de aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister in maart 1943.

Deze voorstelling is nog in ontwikkeling en zal verder worden uitgewerkt in samenwerking met De Nationale Opera. De première staat gepland op 4 mei 2024 tijdens het evenement Theater Na de Dam.

Entreekaartjes iets prijziger dit jaar

Bezoekers moeten dit jaar iets dieper in de buidel tasten voor een entreekaartje. De prijs is iets verhoogd ten opzichte van voorgaande jaren. Volgens organisator Nadine van Pinxteren gaat er per bezoeker anderhalf euro naar de gemeente Amsterdam. Ondanks de kleine prijsverhoging, belooft De Parade een onvergetelijke ervaring te worden vol met cultuur, entertainment en plezier.

Plaats een reactie