De verborgen parels van Amsterdam: NoordOogst

In de bruisende stad Amsterdam, waar de straten altijd vol leven zijn, zijn er nog steeds verborgen hoekjes die wachten om ontdekt te worden. Een van deze verborgen parels is NoordOogst, gelegen aan de Meteorenweg, vlakbij de Coentunnel. Dit unieke terrein is de thuisbasis van een diverse groep ondernemers en bewoners die het tot een bijzondere plek maken. Maar de toekomst van NoordOogst is onzeker. Wat gebeurt er als het niet meer bestaat?

The Promised Land: Een toneelstuk met een boodschap

We beginnen onze reis door NoordOogst met een bezoek aan de YoungGangsters, een toneelgroep die hun nieuwste stuk, “The Promised Land”, opvoert. Regisseur Annechien legt uit dat het stuk een Western is, maar dan in de ruimte. Het stuk stelt vragen over landbezit en samenleven, thema’s die ook relevant zijn voor de toekomst van NoordOogst.

De bijen van NoordOogst: Een zoemende redding

Verderop in NoordOogst treffen we imker Dirk, die ons vertelt over de belangrijke rol die bijen spelen in ons ecosysteem. Ondanks de uitdagingen waarmee bijen wereldwijd worden geconfronteerd, heeft Dirk een methode gevonden om zijn bijen te laten overleven. Zijn werk is een herinnering aan het belang van duurzaamheid en het behoud van de natuur, zelfs in een stedelijke omgeving zoals Amsterdam.

Pof: Een keuken die de lokale economie ondersteunt

Op het terrein van NoordOogst vinden we ook Pof, een restaurant dat eigendom is van Jasper. Pof maakt gebruik van de verse groenten, fruit, vlees en andere producten die op NoordOogst worden geproduceerd. Het restaurant is een voorbeeld van een korte keten, waarbij voedsel zo min mogelijk kilometers aflegt voordat het op je bord belandt. Bovendien wordt het afval van Pof biologisch verwerkt op NoordOogst, waardoor de cyclus van duurzaamheid wordt voortgezet.

Sergej’s Tiny Houses: Duurzaam wonen op NoordOogst

Ten slotte ontmoeten we Sergej, die in zijn zelfontworpen tiny house op het terrein van NoordOogst woont. Sergej is niet alleen bezig met het creëren van zijn eigen duurzame woonruimte, maar ook met het ontwerpen van andere tiny houses. Zijn werk is een inspirerend voorbeeld van hoe we op een duurzamere manier kunnen leven, zelfs in een stad als Amsterdam.

NoordOogst is een unieke plek in Amsterdam, een plek waar duurzaamheid, creativiteit en gemeenschapszin samenkomen. Het is een herinnering aan het belang van het behoud van dergelijke ruimtes, vooral in een snel veranderende stad als Amsterdam.

Plaats een reactie