Drie mannen veroordeeld tot 25 jaar voor liquidatie Shaquille Goedhart

Badr K. (33), Revelino V. (31) en Marc G. (29) zijn door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor de moord op Shaquille Goedhart. De 24-jarige Amsterdammer werd in mei 2019 in de Hoptille straat in Zuidoost doodgeschoten. De rechtbank oordeelde dat er voldoende bewijs was dat de drie mannen de moord opzettelijk en systematisch hadden gepland en uitgevoerd.

De moord op Goedhart

Op 2 mei 2019 werd Goedhart doodgeschoten nadat hij uit zijn auto was gestapt. Twee schutters openden het vuur en raakten hem in zijn hoofd en hals. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in juni 25 jaar gevangenisstraf voor de verdachten van de moord. Het OM gelooft dat Goedhart naar Zuidoost werd gelokt door de 31-jarige verdachte.

De avond van de moord

Vrienden van Goedhart verklaarden dat ze die avond met hem op stap waren. Goedhart vertelde hen dat hij een afspraak had. Ze reden naar de Foppingadreef in Zuidoost. “Hé, daar zijn ze”, zou Goedhart hebben gezegd. Toen hij uitstapte en naar de mannen liep, werden er onmiddellijk drie schoten gelost. Getuigen zagen twee mannen wegvluchten. Goedhart werd op straat gereanimeerd, maar het mocht niet baten. Hij stierf ter plekke.

Bloedspoor leidt naar verdachten

De zekerheid van het OM dat de drie mannen betrokken waren bij de zaak, kwam door een bloedspoor in een auto waarin Badr K. en Revelino V. werden gezien. Een getuige zag het duo na de schietpartij naar een garage rennen en vervolgens met de auto wegrijden. De politie nam de auto een week later in beslag. De auto was grondig schoongemaakt, maar op de achterbank werd een bloedspoor gevonden met daarin het DNA van Goedhart.

Een van de schutters zou in contact zijn gekomen met het bloed van Goedhart toen hij het lichaam verplaatste en zijn spullen doorzocht. Het DNA van de 33-jarige verdachte werd gevonden op een handgreep. Het duo werd in de weken daarna gearresteerd.

Verdacht gedrag na de moord

Het gedrag van de verdachten na de schietpartij was volgens het OM ook belastend. Badr K. zou vanuit de gevangenis ‘smokkelbriefjes’ naar Marc G. hebben gestuurd met de instructie om de auto in brand te steken. Marc G. had de auto echter al verkocht en vluchtte enkele dagen na de schietpartij via Frankrijk, Guadeloupe en Frans Guyana naar Suriname. In november 2019 werd hij het land uitgezet en bij aankomst in Nederland gearresteerd.

Plaats een reactie