Drugsoperatie ontdekt in flatgebouw Zuidoost: twee woningen gesloten

In een flatgebouw aan de Anna Blamansingel in Zuidoost zijn twee appartementen gesloten na de ontdekking van aanzienlijke hoeveelheden harddrugs. De appartementen, gelegen op de eerste en zesde verdieping, werden in een tijdsbestek van een week na elkaar gesloten.

Politieonderzoek leidt tot ontdekking

De eerste woning werd op 3 augustus gesloten door burgemeester Halsema, na een politieonderzoek dat in april van dit jaar begon. Volgens de politie probeerde de bewoner bewijsmateriaal te vernietigen toen de agenten arriveerden. Hij slaagde erin zijn telefoon te vernielen, verschillende simkaarten te vermalen en drugs door het toilet te spoelen.

Desondanks ontdekte de politie drie blokken morfine in de toiletafvoer, waarvan twee zo groot als een sinaasappel en één ter grootte van een mandarijn. Daarnaast werd er een bedrag van 900.000 euro in contanten gevonden.

Tweede woning gelinkt aan drugsoperatie

Begin juli, als onderdeel van hetzelfde onderzoek, betrad de politie een andere woning in het flatgebouw. Daar vonden ze zeven kilo cocaïne. Volgens de gemeente was de woning onbewoond. De politie kon echter een verband leggen tussen deze woning en de eerder doorzochte woning. Op basis van deze bevindingen werd de tweede woning op 11 augustus gesloten.

Woningen blijven voorlopig gesloten

Beide woningen zullen voor minstens drie maanden gesloten blijven. Dit is een standaardprocedure in gevallen waarin woningen worden gebruikt voor drugshandel. Het doel is om de veiligheid en leefbaarheid in de buurt te waarborgen en om een duidelijk signaal af te geven dat drugshandel niet wordt getolereerd.

Plaats een reactie