Edwin van der Sar herstelt thuis na hersenbloeding

Voormalig Ajax-doelman en algemeen directeur, Edwin van der Sar, is thuis aan het herstellen na een ernstige gezondheidscrisis. Zijn vrouw, Annemarie, deelde onlangs beelden op Instagram waarin te zien is hoe Van der Sar stap voor stap aan zijn herstel werkt.

Gezondheidscrisis tijdens vakantie

Van der Sar werd vorige maand getroffen door een hersenbloeding tijdens een vakantie in Kroatië. Hij werd met spoed per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd en bracht vervolgens enkele weken door op de intensive care. Na deze zware periode werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Nederland.

Herstelproces in beeld

Op de beelden die zijn vrouw deelde, is te zien hoe Van der Sar op een brancard het vliegtuig in werd gedragen voor zijn terugreis naar Nederland. Later in de video is te zien dat hij weer kan lopen en bewegingsoefeningen doet. “Step by step”, luidt het onderschrift, wat aangeeft dat zijn herstel geleidelijk maar gestaag verloopt.

Van der Sar’s carrière bij Ajax

Van der Sar heeft een indrukwekkende carrière bij Ajax achter de rug. Tussen 1991 en 1999 stond hij als keeper onder de lat en wordt beschouwd als een van de beste doelmannen die de club ooit heeft gehad. In 2012 trad hij toe tot de directie van Ajax en werd in 2016 benoemd tot algemeen directeur. Ondanks enkele succesvolle jaren, kreeg hij vorig seizoen veel kritiek te verduren. Afgelopen voorjaar besloot hij te stoppen, met de woorden: “Na elf jaar ben ik op.”

De voetbalwereld en fans van Ajax wensen Van der Sar een voorspoedig herstel toe en hopen hem snel weer in goede gezondheid te zien.

Plaats een reactie