Emotionele reacties op omgevallen bomen in de stad

De stad werd vandaag opgeschrikt door omgevallen bomen, wat bij sommige inwoners tot emotionele reacties leidde. Een van de meest aangrijpende momenten vond plaats op de Prinsengracht, waar een bewoner haar verdriet uitte over het verlies van ‘haar’ boom.

Verlies van een stukje natuur

“Het is mijn boom, ik woon hier en ik ben heel verdrietig”, vertelde de bewoonster, terwijl de brandweer bezig was de weg vrij te maken. Ze vroeg om een stukje van de boomstam als aandenken, een verzoek dat door een brandweerman werd ingewilligd.

Meerdere bomen geveld

De boom op de Prinsengracht was niet het enige slachtoffer van de dag. Een voorbijganger die op weg was naar zijn werk merkte op: “Tien minuutjes lopen, en ik heb al drie bomen gezien die omgegaan zijn”. Een andere stadsbewoner voelde zich niet veilig en besloot snel te vertrekken.

Ongevallen door vallende bomen

De vallende bomen zorgden niet alleen voor emotionele schade, maar ook voor fysieke verwondingen. Op de Scheldestraat in Zuid werd een rijdende auto geraakt door een omvallende boom. Hoewel de auto zwaar beschadigd raakte, kon het gewonde slachtoffer nog wel uit de auto komen en hulp zoeken.

Code rood en NL-Alert

Vanwege de gevaarlijke situatie gaf het KNMI rond 8.00 uur vanmorgen code rood af. Een uur later werd er een NL-Alert verstuurd met de dringende oproep om binnen te blijven. De dag zal in het geheugen van veel stadsbewoners gegrift blijven, niet alleen vanwege de materiële schade, maar ook vanwege het verlies van geliefde stukjes natuur in de stad.

Plaats een reactie