Ethiopisch Cultuur- en Sportfestival Strijkt Neer in Amsterdam

De velden van sportpark Drieburg in Amsterdam Oost zijn omgetoverd tot een bruisend Ethiopisch festivalterrein. Het Ethiopisch cultuur- en sportfestival, dat jaarlijks in een andere Europese stad plaatsvindt, heeft dit jaar Amsterdam als gaststad gekozen. De organisatie verwacht een opkomst van zo’n 10.000 bezoekers uit heel Europa.

Een viering van Ethiopische cultuur

Het festival is een initiatief om de Ethiopische cultuur te vieren en te promoten, en om een positieve sfeer te creëren binnen de Ethiopisch-Europese gemeenschappen in Europa. Nahome Negash, een van de deelnemers die traditionele Ethiopische koffie verkoopt, benadrukt de gemeenschapszin van het evenement. “Het is geweldig om te zien hoe mensen uit heel Europa samenkomen om onze cultuur te vieren. Het voelt echt als thuis,” zegt hij. Fasiga Brihanu, een cateraar op het festival, voegt toe: “We vieren niet alleen onze cultuur, maar ook onze liefde voor voetbal.”

Voetbal: het hart van het festival

Hoewel het festival een breed scala aan culturele activiteiten biedt, is het voetbaltoernooi het hoogtepunt van het evenement. Met 39 teams uit vijftien verschillende landen is de competitie hevig. Girma Segaar, de aanvoerder van het Amsterdamse team Ethio-Holland, beschrijft de sfeer: “Het is alsof we een stukje Ethiopië naar Amsterdam hebben gebracht. Als Amsterdammer voel ik een sterke druk om dit jaar te winnen. Dit is tenslotte onze stad.”

De weg naar de finale

Het team van Ethio-Holland neemt het toernooi zeer serieus. “We verblijven samen in een hotel en houden daar ook onze wedstrijdbesprekingen,” zegt Elias Clement, een andere aanvoerder van Ethio-Holland. Of hun inzet zal resulteren in een overwinning, zal zaterdag blijken tijdens de finale van het voetbaltoernooi. Het festival loopt door tot zondagavond, waardoor bezoekers volop de tijd hebben om te genieten van de Ethiopische cultuur en sport.

Plaats een reactie