Europa League: Ajax treft zware tegenstanders in groepsfase

In de groepsfase van de Europa League krijgt Ajax te maken met een aantal sterke tegenstanders. De Amsterdamse club zal het opnemen tegen Olympique Marseille, Brighton & Hove Albion en AEK Athene. Deze groep wordt beschouwd als een van de meest uitdagende van dit seizoen. De eerste wedstrijd voor het team van Steijn staat gepland voor donderdag 21 september.

De loting: Ajax in pot 1

Op basis van de coëfficiënten die Ajax de afgelopen jaren heeft verdiend door sterke prestaties in Europa, werd de club geplaatst in pot 1. Dit betekende dat ze enkele zware tegenstanders zoals West Ham United, Liverpool, AS Roma, Villarreal, Bayer Leverkusen, Atalanta Bergamo en Rangers FC konden ontlopen. De loting bracht echter nog steeds sterke tegenstanders uit de potten 2, 3 en 4.

De tegenstanders: Olympique Marseille, Brighton & Hove Albion en AEK Athene

Olympique Marseille, de derde plaats in de Ligue 1 van vorig seizoen, was de eerste club waaraan Ajax werd gekoppeld. Ondanks hun sterke prestaties in de Franse competitie, werden ze vorig seizoen uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. Hun spits, Pierre-Emerick Aubameyang, is een van de spelers om in de gaten te houden.

Uit pot 3 kwam Brighton & Hove Albion, een Engelse club die de afgelopen seizoenen een opmerkelijke opmars heeft gemaakt. Onder hun spelers bevindt zich oud-Ajacied Joël Veltman. Sinds het seizoen 2017/18 spelen ze op het hoogste niveau en vorig seizoen hebben ze voor het eerst Europees voetbal gehaald.

De laatste tegenstander, AEK Athene, kwam uit pot 4. Ajax heeft al eerder tegen deze Griekse club gespeeld in de groepsfase van het Champions League-seizoen 2018/19, waarbij ze beide wedstrijden wonnen. AEK Athene werd afgelopen seizoen kampioen van hun competitie.

Op jacht naar de tweede titel

Ajax heeft al eerder succes gehad in de Europa League, toen het toernooi nog bekend stond als de Uefa Cup. In het seizoen 1991/92 wonnen ze de finale tegen het Italiaanse Torino. Nu zijn ze op jacht naar hun tweede titel. Als ze als eerste eindigen in hun groep, hoeven ze niet deel te nemen aan de tussenronde waar de nummers twee spelen tegen de afvallers van de Champions League. De finale van de Europa League vindt plaats op 22 mei in Dublin.

Plaats een reactie