Explosie bij woning in Nieuw-West schrikt bewoners op

In de vroege uren van de ochtend werd de rust in de Jacob Geelstraat in Nieuw-West ruw verstoord door een explosie. Het explosief, dat was geplaatst bij de schuifdeur van een balkon, ging af terwijl de bewoners thuis waren. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de deur liep wel schade op door de kracht van de ontploffing.

Politieonderzoek naar explosie

De explosie vond plaats rond 04.30 uur en volgens een woordvoerder van de politie was het een behoorlijke knal. Er was geen teken van een mogelijke dader op de plaats delict. De Teamleider Explosieven Verkenning (TEV) werd opgeroepen om onderzoek te doen naar de explosie.

De politie is nu op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord dat kan helpen bij het onderzoek. Ook omwonenden met een videodeurbel of dashcam worden gevraagd hun beelden te delen met de recherche, in de hoop dat deze meer informatie kunnen verschaffen over de gebeurtenissen van die nacht.

Stijging in het aantal explosies

Deze explosie is niet de eerste in de stad in de afgelopen dagen. Eerder werden bewoners van de wijk Ganzenhoef opgeschrikt door twee explosies voor de deuren van woningen met hetzelfde huisnummer. Ook was er brand voor de deur van een woning in Oost, waarbij harde knallen werden gehoord.

Het aantal explosies in de stad is nu al hoger dan het totaal van vorig jaar, dat op 99 stond. De politie gaf in juli al aan dat zij verwachten dat dit aantal tegen het einde van het jaar verdubbeld zal zijn. Vanwege deze alarmerende stijging heeft de politie het Rijk om tweehonderd extra politiemensen gevraagd om de golf van explosies te bestrijden.

Plaats een reactie