Explosie en brand veroorzaken grote schade aan woning in Diemen

In de vroege uren van de ochtend werd een rustige buurt in Diemen opgeschrikt door een explosie en een daaropvolgende brand. Een woning aan het Van Markenplantsoen werd zwaar getroffen, waarbij de schade aanzienlijk is. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van deze verwoestende gebeurtenis.

Alarm in de nacht

Rond 2.10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident in het Van Markenplantsoen. Naast brandweer en ambulance werd ook een agent van het Team Explosieven Veiligheid opgeroepen, wat duidt op de ernst van de situatie. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen en mogelijke slachtoffers te helpen.

Enorme schade

De schade aan de woning is enorm. Foto’s van de plek laten een verwoestend beeld zien: een uitgebrande woning, gebroken ramen en verspreid puin. Gelukkig waren de bewoners in staat om de woning veilig te verlaten en raakten ze niet gewond. Maar volgens een woordvoerder van de politie had dit ook heel anders kunnen aflopen. “Ik denk dat het niet overdreven is om te zeggen dat er sprake was van een levensgevaarlijke situatie,” zei hij.

Onderzoek gestart

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de explosie en de brand. Hoewel er nog geen officiële verklaring is gegeven, wordt er niet uitgesloten dat er sprake kan zijn van een misdrijf. De bewoners en omwonenden worden ondervraagd om een duidelijker beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd.

Deze gebeurtenis heeft een grote impact op de buurt en de bewoners van het Van Markenplantsoen. Het is een herinnering aan hoe snel een rustige nacht kan omslaan in een nachtmerrie. Maar het is ook een verhaal van geluk bij een ongeluk, waarbij de bewoners ongedeerd konden ontsnappen uit een potentieel levensgevaarlijke situatie.

Plaats een reactie