Explosie en brand veroorzaken grote schade aan woning in Diemen

In de vroege uren van de ochtend werd een rustige buurt in Diemen opgeschrikt door een brand en mogelijke explosie in een woning aan het Van Markenplantsoen. De woning liep aanzienlijke schade op en de politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het incident.

Alarmering hulpdiensten

Rond 2.10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in de woning. Naast de brandweer en ambulance werd ook een agent van het Team Explosieven Veiligheid opgeroepen. Dit wijst op de mogelijkheid dat er naast de brand ook een explosie heeft plaatsgevonden in de woning.

Enorme schade

De schade aan de woning is aanzienlijk. Foto’s van de locatie tonen een verwoest interieur, geblakerde muren en een uitgebrande voorgevel. Het is nog onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen bij het incident. De hulpdiensten hebben hierover nog geen mededelingen gedaan.

Onderzoek naar oorzaak

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand en de mogelijke explosie. Het is nog onduidelijk of er sprake is van een ongeluk of dat er mogelijk opzet in het spel is. De resultaten van dit onderzoek zullen naar verwachting in de komende dagen bekend worden gemaakt.

De bewoners van het Van Markenplantsoen en omgeving zijn geschrokken van het incident. De rustige buurt is normaal gesproken vrij van dergelijke incidenten. De gemeente Diemen heeft laten weten de bewoners te ondersteunen waar nodig en roept iedereen op om eventuele informatie over het incident te delen met de politie.

Plaats een reactie