Explosie in Amazonenstraat Zuid veroorzaakt opschudding

De rust in de Amazonenstraat in Zuid werd gisteravond rond 22.00 uur verstoord door een explosie. Volgens de politie vond de explosie plaats bij de voordeur van een woning, wat voor de nodige consternatie zorgde onder de bewoners.

Brandweer en Team Explosieven en Veiligheid ter plaatse

De explosie veroorzaakte een kleine brand, waardoor meerdere brandweerwagens ter plaatse moesten komen. Ook werd een agent van het Team Explosieven en Veiligheid (TEV) opgeroepen om de situatie te onderzoeken en te beoordelen of de omgeving weer veilig was.

Onzekerheid over mogelijke gewonden

Er werd ook een ambulance opgeroepen, maar het is nog onduidelijk of er daadwerkelijk iemand gewond is geraakt bij het incident. Vooralsnog lijkt het erop dat niemand naar het ziekenhuis hoefde te worden vervoerd.

Reeks van explosies bij woningen

Dit incident is niet het eerste van zijn soort. Deze week hebben er al meerdere explosies bij woningen plaatsgevonden. Zo werd er woensdagochtend een gat in een voordeur van een woning op IJburg geblazen, donderdag werd de voordeur van een woning in Noord weggeblazen en vrijdag was een woning in Driemond het doelwit. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze incidenten.

Plaats een reactie