Explosie veroorzaakt ravage in Steigereiland, IJburg

De rustige ochtend in Steigereiland, IJburg werd vandaag ruw verstoord door een explosie. De voordeur van een woning aan de Galjootstraat werd door de kracht van de explosie volledig vernield, zoals blijkt uit foto’s van de plaats delict.

Explosie vindt plaats in de vroege ochtend

De explosie vond plaats net voor 7 uur ’s ochtends. Niet alleen de voordeur, maar ook een raam van de woning werd volledig vernield door de kracht van de explosie. Glasscherven waren over de straat verspreid. Hulpdiensten, waaronder een explosievenverkenner van de politie, de brandweer en een ambulance, waren snel ter plaatse.

Een buurtbewoner beschreef de explosie als een enorme knal. “De hele grond trilde en overal hoorde je alarmen afgaan, van scooters en auto’s. Volgens mij is er ook een ruit uitgeknald, en geen kleintje.”

Verdachte gezien op scooter

Een woordvoerder van de politie meldde dat er na de explosie een verdachte op een scooter is gezien. De verdachte reed op een oud model Vespa. Via Burgernet is het signalement van de man verspreid. De man wordt omschreven als ‘gezet-gespierd’, gekleed in een zwarte jas met capuchon, zwarte broek en een rugtas van het merk North Face.

Forensisch onderzoek gestart

De Forensische Opsporing van de politie is momenteel bezig met een sporenonderzoek. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de explosie is en of er een verband is met de verdachte die op de scooter is gezien. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Plaats een reactie