Explosiegolf in de stad: deur uit woning geblazen

In de vroege ochtenduren van vandaag werd de rust in de straat Bankwerkerij in Noord ruw verstoord door een explosie. Rond 5.00 uur werd een deur uit een woning geblazen, wat de zoveelste explosie in de stad markeert.

Explosie veroorzaakt aanzienlijke schade

De explosie heeft aanzienlijke schade aangericht. De volledige deur van een pand in de straat is weggeblazen, een ruit is gesneuveld en er is andere schade aan de gevel. De politie heeft de omgeving afgezet voor onderzoek. Opvallend is dat er vorig jaar ook al een explosie op dezelfde plek plaatsvond.

Stijging in het aantal explosies

De afgelopen tijd is er een zorgwekkende toename van dit soort explosies in de stad. Volgens het archief van AT5 zijn er dit jaar al minstens 100 berichten gepubliceerd met het woord ‘explosie’ in de kop. Nog maar afgelopen dinsdagnacht werd een deur uit een woning op IJburg geblazen.

In juli was het aantal explosies in de stad van vorig jaar, dat toen op 99 stond, al overtroffen. De politie gaf halverwege die maand al aan dat zij verwachten dat het aantal tegen het einde van het jaar verdubbeld zal zijn.

Extra politiekrachten gevraagd

Vanwege het hoge aantal explosies heeft de politie het Rijk om tweehonderd extra politiemensen gevraagd om de explosiegolf te bestrijden. Het is duidelijk dat de stad te maken heeft met een ernstig probleem dat dringend aandacht vereist.

Plaats een reactie