Explosies treffen twee nabijgelegen woningen in Amsterdamse wijk

In de vroege ochtenduren van vandaag werden twee woningen in de wijk Ganzenhoef in Zuidoost, Amsterdam, opgeschrikt door meerdere explosies. De getroffen huizen liggen op korte afstand van elkaar en delen opvallend genoeg hetzelfde huisnummer. De politie is een onderzoek gestart naar de mogelijke connectie tussen de incidenten.

Eerste explosie in Rosa Luxemburgstraat

De eerste explosie vond plaats om 05.00 uur in de Rosa Luxemburgstraat. Op het moment van de explosie was de bewoonster niet thuis, maar haar zus, neefje en kleindochter waren wel aanwezig. “Het is toch even schrikken als er zoiets gebeurt in je huis,” vertelde de bewoonster, die anoniem wil blijven, aan AT5. Ze werd door haar zus gewekt met het nieuws dat er een brandbom door de brievenbus was gegooid. “Toen ik aankwam was het wel even schrikken want ik had de schade nog niet gezien.”

De explosie veroorzaakte ook een brand, die door de brandweer werd geblust. Gelukkig raakte niemand gewond.

Tweede reeks explosies in Raden Adjeng Kartinistraat

Twee uur na de eerste explosie, klonken er nog twee knallen in de nabijgelegen Raden Adjeng Kartinistraat. De bewoonster van het huis in de Rosa Luxemburgstraat was op dat moment in gesprek met de recherche. “We hoorden twee knallen achter elkaar. Die rechercheurs moesten daar gelijk naartoe en ik zei: ‘Drukke dag voor jullie vandaag.’ Ja toch?”

Op beide locaties werd een in het zwart geklede verdachte gezien. Op de eerste locatie stapte de verdachte in een wachtende auto. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee incidenten.

Onbekend motief

De bewoonster van het eerste getroffen huis heeft geen idee waarom zij een doelwit zou zijn. “De politie moet maar uitzoeken waar het vandaan komt, ik heb geen idee. Als ik het had geweten had ik wel gezegd ‘ik heb ruzie met die, of ik heb een schuld of ik zit in de criminaliteit’, maar dat is het allemaal niet.” Ze voelt zich niet veilig en heeft besloten de komende nacht niet thuis te slapen. “Ik hoop dat ze de dader snel vinden.”

Plaats een reactie