Feest voor daklozen: Meer dan alleen een feest

De stad bruiste van leven en liefde tijdens het Dakloze Feest, een evenement dat speciaal georganiseerd werd voor de dak- en thuislozen. Het feest, dat plaatsvond in de schilderachtige hoftuin van de Protestantse Diaconie aan de Nieuwe Herengracht, was een dag vol zorg, aandacht en respect voor degenen die geen vaste verblijfplaats hebben. Het doel van het feest was niet alleen om de daklozen een dag van plezier en zorg te bieden, maar ook om bewustzijn te creëren over de problemen rondom dakloosheid.

Meer dan alleen een feest

Van manicure tot pedicure, van een bezoek aan de kapper tot een consult bij de tandarts, het Dakloze Feest zorgde ervoor dat de dak- en thuislozen zich even nergens zorgen over hoefden te maken. Ze konden genieten van een knipbeurt, hun nagels laten lakken, een gratis medisch consult krijgen bij Dokters van de Wereld, of gewoon een kopje koffie drinken en genieten van het gezelschap van anderen.

‘Kijk me aan’

Het thema van dit jaar was ‘Kijk me aan’. Dit thema werd gekozen om aandacht te vragen voor het feit dat dak- en thuislozen vaak worden genegeerd door mensen op straat. Eric Corton, die de presentatie van het feest verzorgde, legde uit: “We zien in ons leven heel veel, maar we kijken heel weinig echt”.

Een van de bezoekers van het feest zei: “Ik voel me hier thuis, ik heb het gevoel dat ik niet vergeten word.” Dit gevoel van erkenning en respect is precies wat het Dakloze Feest wilde bereiken.

Corton voegde eraan toe: “Het is een ongelooflijk zwaar leven op straat. Om iedere dag je kostje bij elkaar te rommelen is heel erg moeilijk. Hier krijgen ze alle aandacht”. Het Dakloze Feest was dus niet alleen een dag van plezier en zorg, maar ook een dag van erkenning en respect voor de dak- en thuislozen in de stad.

Plaats een reactie