Fietsbezorger betrokken bij ongeluk op De Ruijterkade

Een vrouwelijke fietser is gisteravond rond 18.30 uur op De Ruijterkade in Amsterdam aangereden door een fietsbezorger. Na de aanrijding is de bezorger doorgereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De vrouw, die bij de val op haar hoofd terechtkwam, is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de politie was ze bij bewustzijn en aanspreekbaar.

Ongeval bij de Kamer van Koophandel

Het ongeluk vond plaats in de buurt van de Kamer van Koophandel. De precieze omstandigheden van de aanrijding zijn nog onduidelijk. Een ooggetuige meldde dat er een ‘vreemde manoeuvre’ plaatsvond, waardoor de twee fietsers met elkaar in botsing kwamen. De getuige kon ook bevestigen dat de betrokken bezorger een blauwe bezorgbak op zijn fiets had.

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar meer informatie over het incident en roept getuigen op zich te melden. “Als mensen iets gezien hebben, horen we dat graag. Ook als ze bijvoorbeeld weten om welke bezorgdienst het gaat”, aldus een woordvoerder van de politie. Het fietspad waar het ongeluk plaatsvond, is inmiddels weer vrijgegeven.

Deze gebeurtenis benadrukt het belang van veiligheid op de weg, zowel voor fietsers als voor bezorgers die vaak onder tijdsdruk werken. Het is een herinnering voor iedereen om altijd alert te blijven en rekening te houden met andere weggebruikers.

Plaats een reactie