Fietsende Artiest en Cirque du Soleil: Een Culturele Zomer in Amsterdam

De Oostenrijkse muzikant Manu Delago heeft een unieke manier gevonden om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen tijdens zijn tournee. In plaats van te vliegen of met de bus te reizen, fietst hij naar elk van zijn 16 optredens, een totale afstand van meer dan 1500 kilometer. Deze bijzondere reis is een van de vele culturele hoogtepunten die deze zomer in Amsterdam te beleven zijn.

Cirque du Soleil keert terug naar Amsterdam

Naast de fietsende muzikant, kunnen inwoners en bezoekers van Amsterdam zich ook verheugen op de terugkeer van Cirque du Soleil. De wereldberoemde circusgroep brengt hun nieuwste show naar de Ziggo Dome, van 7 tot 10 september. Met hun kenmerkende mix van adembenemende acrobatiek en theatrale kunst, belooft de show een betoverende ervaring te worden voor zowel jong als oud. De voorstelling bevat een scala aan insectenpersonages, van indrukwekkende krekels tot hypnotiserende spinnen, die het publiek zullen verbazen en vermaken.

Amsterdamprijs voor de Kunst 2023

De culturele zomer in Amsterdam wordt verder verrijkt door de Amsterdamprijs voor de Kunst. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) heeft onlangs de genomineerden voor de prijs van 2023 bekendgemaakt. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan drie kunstenaars, organisaties of kunstprojecten die een bijzondere bijdrage leveren aan de kunst en cultuur in de stad. De genomineerden werden aangekondigd door Micha Hamel, kunstenaar en juryvoorzitter, vanuit de ambtswoning.

Of je nu een fan bent van muziek, circus of beeldende kunst, er is deze zomer voor iedereen iets te beleven in Amsterdam. Van een fietsende muzikant tot een wereldberoemd circus en een prestigieuze kunstprijs, de stad bruist van de culturele activiteiten.

Plaats een reactie