Fietser raakt bekneld na aanrijding op Nieuwezijds Voorburgwal

Een ongeluk op de Nieuwezijds Voorburgwal heeft gisteravond rond 18.30 uur een fietser in een benarde situatie gebracht. De fietser werd aangereden door een automobilist en kwam onder de auto terecht, waarbij hij bekneld raakte.

Slachtoffer aanspreekbaar

Volgens een politiewoordvoerder was het slachtoffer bij bewustzijn en kon communiceren. Medische hulpverleners hebben het slachtoffer ter plaatse in de ambulance onderzocht. Vervolgens is de fietser voor verdere behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

Oorzaak ongeval onbekend

De exacte omstandigheden die tot het ongeval hebben geleid, zijn nog onduidelijk. De bestuurder van de taxibus, die bij het ongeval betrokken was, bleef ongedeerd. De politie heeft de verkeersongevallendienst ingeschakeld om de toedracht van het ongeval te onderzoeken.

Wegafzetting en oproep tot getuigen

Als gevolg van het ongeval was de Nieuwezijds Voorburgwal tijdelijk afgesloten voor verkeer. Het is nog onbekend hoe lang deze afzetting heeft geduurd. De politie heeft een oproep gedaan aan eventuele getuigen van het ongeval of mensen die camerabeelden hebben, om deze te delen.

Traumahelikopter geland op de Dam

Naast de reguliere hulpdiensten werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Deze landde op de Dam, een bekend plein in het centrum van Amsterdam. Het is niet bekend of de traumahelikopter is ingezet voor het vervoer van het slachtoffer.

Plaats een reactie