Fietsongeval in Amsterdam: Slachtoffer aangereden door vluchtende inbrekers

In de vroege uren van de ochtend heeft een ernstig incident plaatsgevonden op de Kinkerstraat in Amsterdam West. Een fietser is zwaargewond geraakt na te zijn aangereden door een auto, die naar verluidt werd bestuurd door inbrekers op de vlucht. De politie trof de vermoedelijke vluchtauto later aan in de nabijgelegen Pieter Langendijkstraat.

De aanrijding

De politie ontving rond 01.15 uur een melding van een aanrijding bij de Kinkerbrug. Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumateam, snelden zich naar de locatie. Het slachtoffer, een fietser, werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Verband met inbraak

Volgens de politie is de auto die de fietser aanreed, eerder gezien bij een mogelijke inbraak in een winkel op de Kinkerstraat, nabij de Bilderdijkstraat. Na de aanrijding reden de inzittenden van de auto door. De politie heeft de vermoedelijke vluchtauto later aangetroffen in de Pieter Langendijkstraat. Ondanks een uitgebreide zoekactie, waarbij ook een helikopter werd ingezet, zijn de inbrekers nog niet gevonden. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Onderzoek en oproep tot getuigen

De politie heeft een grondig onderzoek ingesteld op de drie locaties: de winkel waar de inbraak plaatsvond, de plek van de aanrijding en de locatie waar de vluchtauto werd aangetroffen. De recherche is momenteel bezig met het onderzoek en roept getuigen op die iets hebben gezien of gehoord, of die meer informatie hebben over het incident, om zich te melden.

Daarnaast wordt aan omwonenden in de buurt van de drie locaties met een videodeurbel of dashcam gevraagd om eventuele beelden te delen. Het is nog onduidelijk hoeveel inbrekers er precies betrokken waren bij het incident, maar volgens de politie gaat het om meerdere personen.

Plaats een reactie