Gaasperdammertunnel urenlang gesloten door technische storing

De Gaasperdammertunnel, een belangrijke verkeersader in Amsterdam, was woensdagavond voor meerdere uren in beide richtingen afgesloten. De oorzaak was een technische storing in de signaleringssystemen van de tunnel. De storing is inmiddels verholpen en de tunnel is weer volledig operationeel.

Storing gemeld door Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat, de instantie verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de belangrijkste infrastructuur in Nederland, maakte rond 20.45 uur melding van de storing via sociale media. Volgens de berichtgeving was er een probleem met de signaleringen in de tunnel. Het was op dat moment nog onduidelijk hoe lang het zou duren om het probleem op te lossen.

Verkeersopstoppingen en omleidingen

De storing veroorzaakte aanzienlijke verkeersopstoppingen op de A9 in beide richtingen. Rond 21.45 uur werd het verkeer richting Almere omgeleid via afrit S111. Het verkeer richting Amstelveen kon rond 22.30 uur weer door de tunnel worden geleid, maar kort daarna werd de tunnel opnieuw gesloten.

Heropening van de tunnel

Rond 23.00 uur werd de tunnel weer opengesteld voor verkeer richting Almere. Uiteindelijk was het probleem rond 04.30 uur ’s ochtends volledig verholpen en werd de tunnel weer volledig opengesteld voor het verkeer. De oorzaak van de storing en de maatregelen die zijn genomen om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen, zijn nog niet bekendgemaakt.

De Gaasperdammertunnel speelt een cruciale rol in het verkeer in en rond Amsterdam. Storingen zoals deze kunnen aanzienlijke vertragingen en overlast veroorzaken. Het is daarom van groot belang dat dergelijke problemen snel en efficiënt worden aangepakt.

Plaats een reactie