Gratis openbaar vervoer voor basisschoolkinderen in de stad

Basisschoolkinderen in de stad hebben sinds afgelopen weekend de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van het openbaar vervoer. Deze regeling, die tot eind november van kracht zal zijn, is al door 9.000 gezinnen aangevraagd en goedgekeurd.

Elke dag gratis reizen

De gemeente had oorspronkelijk het plan om kinderen tussen de 4 en 11 jaar oud alleen op zaterdagen gratis te laten reizen. Echter, wethouder Melanie van der Horst kondigde in mei aan dat het mogelijk was om dit uit te breiden naar alle dagen van de week.

“Ik hoop dat deze actie bijdraagt aan een onvergetelijke zomervakantie voor de kinderen en hen de kans geeft om hun wereld te vergroten”, schreef Van der Horst in een brief aan de raad. “Het abonnement loopt nog drie maanden door na de zomervakantie. Ik hoop dat iedereen deze kans aangrijpt.” De wethouder ziet deze actie als een manier om meer gezinnen de mogelijkheid te geven om eropuit te trekken en nieuwe ervaringen op te doen buiten hun eigen buurt.

Aanvragen van het reisproduct

Om van deze regeling gebruik te kunnen maken, moeten de jonge stadsbewoners een speciaal reisproduct aanvragen. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, kan dit reisproduct op een persoonlijke ov-chipkaart worden geladen. Tot nu toe zijn er ongeveer 9.000 aanvragen goedgekeurd, maar er zijn in totaal 60.000 kinderen die in aanmerking komen voor gratis reizen in de komende maanden.

De gemeente biedt ondersteuning aan mensen die hulp nodig hebben bij het aanvragen van het reisproduct. Het team dat normaal gesproken de gratis ov-regeling voor gepensioneerden behandelt, staat klaar om vragen te beantwoorden en hulp te bieden bij het aanvraagproces.

Plaats een reactie