Handhavers controleren ponten voor rokers en scooterrijders

Deze week zullen handhavers een extra oogje in het zeil houden op de ponten die pendelen tussen de stad en het station. Hun doel? Het beboeten van reizigers die roken of scooterrijders die hun motor laten draaien terwijl ze op de pont staan. Deze actie komt als reactie op een reeks klachten die de gemeente heeft ontvangen en is bedoeld om de huisregels van het GVB te handhaven.

Overlast en gezondheidsrisico’s

Volgens de gemeente veroorzaken deze overtredingen niet alleen overlast voor andere reizigers, maar vormen ze ook een potentieel gezondheidsrisico. “Het roken en het laten draaien van scootermotoren op de ponten is niet alleen hinderlijk, maar kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid van de passagiers”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Handhaving op ponten en aanlegplaatsen

De handhavers zullen niet alleen op de ponten zelf aanwezig zijn, maar ook op de locaties waar passagiers op- en afstappen. Dit betekent dat zowel rokers als scooterrijders die hun motor laten draaien, overal op de route een boete riskeren. En die boete is niet mals: overtreders kunnen rekenen op een boete van maar liefst 140 euro.

Respect voor medereizigers

Deze actie is een duidelijke boodschap aan alle reizigers: respecteer je medepassagiers en houd je aan de regels. Het is niet alleen een kwestie van fatsoen, maar ook van gezondheid. Dus, of je nu een roker bent of een scooterrijder, zorg ervoor dat je je gedraagt op de pont en houd rekening met je medereizigers.

Plaats een reactie