Herstel openbaar vervoer na storm Poly: trams blijven uitdaging

Na de recente storm Poly, begint het openbaar vervoer in de stad langzaam weer op gang te komen. Metro’s rijden weer volgens schema en ongeveer tien buslijnen zijn weer operationeel. Echter, het tramnetwerk blijft een uitdaging voor het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB), met de verwachting dat de trams pas morgen weer zullen rijden.

Tramproblemen door beschadigde bovenleidingen

Aan het begin van de middag maakte het GVB bekend dat de trams voorlopig niet kunnen rijden vanwege beschadigde bovenleidingen. Op de Overtoom is er minstens 300 meter aan bovenleiding beschadigd, en ook op de Sarphatistraat en het Leidseplein zijn er problemen. De reparaties zijn in de avond gestart.

Vanwege de beschadigde bovenleidingen kunnen de trams niet zelfstandig rijden en worden ze met sleepwagens teruggebracht naar de remise. Er staan momenteel nog ongeveer 65 trams in de stad. Een woordvoerder van het GVB geeft aan dat het een nachtelijke klus zal zijn om alle trams weer veilig in de remise te krijgen.

Pendelbus als tijdelijke oplossing

De impact op de busdiensten is minder groot, met tien lijnen die alweer operationeel zijn, hoewel er wel sprake is van enige vertraging. Om de dienst van tramlijn 26, die van het Centraal Station naar IJburg rijdt, tijdelijk te vervangen, heeft het GVB een pendelbus ingezet.

Het is nog onzeker wanneer de trams weer normaal zullen rijden. Het GVB adviseert reizigers om goed voorbereid op pad te gaan en rekening te houden met mogelijke vertragingen en wijzigingen in de dienstregeling.

Plaats een reactie