Herstelde muurschildering Ramses Shaffy viert 90ste geboortedag

De muurschildering van de iconische Amsterdamse zanger Ramses Shaffy op het Sarphatihuis, die herhaaldelijk het doelwit was van graffiti, is eindelijk hersteld. De restauratie is een eerbetoon aan de zanger, die vandaag zijn negentigste geboortedag zou hebben gevierd.

Samenwerking voor restauratie

Het Ramses Shaffy Fonds, Amstra en Stadsdeel Centrum hebben de handen ineengeslagen om de muurschildering te herstellen. “Het was een triest gezicht. De muurschildering was ernstig beschadigd, vuil en vervaagd. Het was bijna onmogelijk om te zien dat het Ramses was”, zegt Monique Bosman van het Ramses Shaffy Fonds.

Laatste rustplaats van Ramses

Ramses Shaffy bracht zijn laatste levensjaren door in het historische Sarphatihuis, gelegen in het hart van Amsterdam. Kort na zijn overlijden in 2009, verscheen er een portret van de zanger op de monumentale muren van het verpleeghuis. Het portret, geschilderd door een anonieme kunstenaar, heeft altijd een zweem van mysterie behouden, aangezien de identiteit van de maker tot op de dag van vandaag onbekend is.

Een eerbetoon aan een icoon

De gerestaureerde muurschildering is niet alleen een eerbetoon aan Ramses Shaffy, maar ook een geschenk aan de buurtbewoners en fans die zich jarenlang hebben geërgerd aan de voortdurende bekladding. Het is een herinnering aan de muzikale erfenis van Shaffy en zijn onuitwisbare invloed op de Nederlandse muziekscene.

Plaats een reactie