Historisch Havenstraatterrein viert muziek, vintage en trams

Het Havenstraatterrein, een historisch stukje stad, werd drie dagen lang omgetoverd tot een bruisend festivalterrein. Muziek, een vintage markt en ritten in historische trams stonden centraal tijdens dit unieke evenement. Het festival was een poging van de organisatie om de waarde van het terrein te benadrukken en te pleiten voor het behoud ervan.

Gezelligheid en saamhorigheid

Hoewel het festival niet overvol was, waren de bezoekers en de organisatie tevreden over de sfeer en de opkomst. Een bezoeker merkte op: “Ik vind de saamhorigheid belangrijk. Dat iedereen een beetje samenkomt. Dat mensen lekker met elkaar kunnen communiceren, vrolijk zijn, beetje dansen.” Het festival bood een unieke gelegenheid voor de gemeenschap om samen te komen en te genieten van de unieke sfeer van het Havenstraatterrein.

De toekomst van het Havenstraatterrein

De gemeente heeft plannen om het terrein binnen een half jaar te slopen om plaats te maken voor 500 woningen. De organisatie van het festival is echter van mening dat dit niet zou moeten gebeuren. “Het is een gebiedje waar je als je er doorheen fietst, misschien even je gedachte laat gaan, maar eigenlijk er niet bij stilstaat hoe bijzonder zo’n gebied nog is.”

Met het festival hoopt de organisatie de aandacht te vestigen op de unieke waarde van het Havenstraatterrein en het belang van het behoud ervan voor de gemeenschap. Het festival duurde tot elf uur ’s avonds, waardoor bezoekers volop de kans kregen om te genieten van de muziek, de vintage markt en de historische trams, en om de bijzondere sfeer van het Havenstraatterrein te ervaren.

Plaats een reactie