ICT-storing hindert theorie-examens bij CBR in Amsterdam

Een landelijke ICT-storing bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft vandaag tot grote frustratie geleid bij 160 kandidaten in Amsterdam. Door een fout in een database konden zij hun theorie-examen niet afleggen zoals gepland.

Storing zorgt voor onzekerheid en frustratie

De storing, die volgens een woordvoerder van het CBR veroorzaakt werd door een fout in een database, zorgde voor veel onzekerheid en frustratie bij de kandidaten. “Het systeem werkte even, maar viel vervolgens weer uit. Dit patroon herhaalde zich de hele dag,” vertelde een van de kandidaten die, ondanks de storing, zijn theorie-examen heeft kunnen afleggen.

Veel kandidaten werden echter weggestuurd, wat leidde tot teleurstelling en ongemak. Van de 400 kandidaten die vandaag in Amsterdam hun theorie-examen zouden afleggen, konden 160 van hen dit niet doen vanwege de storing.

Oplossingen en compensatie

De getroffen kandidaten zullen echter niet extra hoeven te betalen voor het opnieuw inplannen van hun examen. “We zijn ons bewust van wie vandaag niet in staat was om het examen af te leggen en we zullen met voorrang een nieuwe datum inplannen voor deze mensen,” verzekerde de woordvoerder van het CBR.

Hoewel de storing op het moment van spreken nog niet volledig was opgelost, gaf de woordvoerder aan dat men verwachtte dat het probleem tegen de avond verholpen zou zijn. Mocht dit echter niet het geval zijn, dan zijn er alternatieve plannen gemaakt om ervoor te zorgen dat de examens morgen alsnog kunnen doorgaan.

Deze ICT-storing bij het CBR onderstreept het belang van betrouwbare technologie en back-upplannen in het digitale tijdperk, vooral bij belangrijke processen zoals het afleggen van examens. Het is een herinnering dat, hoewel technologie ons leven op veel manieren kan vergemakkelijken, het ook nieuwe uitdagingen en kwetsbaarheden met zich meebrengt.

Plaats een reactie