Indierockband Personal Trainer beroofd van apparatuur

In een ongelukkige wending van gebeurtenissen is de Amsterdamse indierockband Personal Trainer beroofd van hun muziekinstrumenten en apparatuur. De diefstal vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag, toen de band in Frankrijk was voor een optreden. De dieven sloegen toe op het parkeerterrein van een hotel, waar het busje van de band geparkeerd stond. De totale waarde van de gestolen goederen wordt geschat op ongeveer 22.000 euro. In reactie op deze tegenslag heeft de band een succesvolle crowdfundingcampagne opgezet.

De diefstal

De zeven leden van Personal Trainer waren in de buurt van Lille, Frankrijk, voor een optreden op het Varma festival. Echter, de nacht voor hun geplande optreden werd hun busje opengebroken en bijna al hun apparatuur gestolen. De dieven maakten onder andere elektrische en basgitaren, een synthesizer, bijna een volledig drumstel en versterkers buit. De diefstal resulteerde in een verlies van 22.000 euro en dwong de band om hun optreden op het festival te annuleren.

Crowdfunding als redding

“Het is zacht uitgedrukt om te zeggen dat we er kapot van zijn”, deelde de band mee. “We hebben deze apparatuur nodig om te kunnen optreden en er staan nog veel shows op de planning die zonder deze apparatuur erg stil zullen zijn.” In reactie op deze crisis startte de band een crowdfundingcampagne om de gestolen apparatuur te vervangen. “We hebben niet veel geld, maar nu hebben we ook geen instrumenten. We zouden het erg waarderen als je wat geld kunt missen. Als je iets hebt dat lijkt op onze gestolen spullen of als je iets verkoopt, laat het ons dan weten. We kopen het graag van je.”

De crowdfundingcampagne was een onmiddellijk succes. Binnen 20 uur werd er al meer dan 20.000 euro opgehaald voor nieuwe apparatuur. Daarnaast boden verschillende mensen via Instagram aan om vervangende apparatuur aan de band te geven. “Het is geweldig hoeveel steun we hebben gekregen”, reageerde zanger Willem Smit.

Plaats een reactie