Intercity Amsterdam-Sloterdijk komt tot stilstand: passagiers geëvacueerd

Reizigers in de intercity tussen Amsterdam Centraal en Sloterdijk beleefden een onverwachte onderbreking van hun reis toen de trein plotseling tot stilstand kwam. Zonder stroom en airconditioning zaten de passagiers ongeveer een half uur vast in de trein, voordat ze onder begeleiding van ProRail en de politie werden geëvacueerd.

Oorzaak van de storing onbekend

De exacte oorzaak van de storing is nog niet bekend. “We zijn nog aan het onderzoeken wat er precies is gebeurd”, aldus een woordvoerder van de NS. De gestrande trein blijft voorlopig op het spoor staan, terwijl de autoriteiten de situatie beoordelen.

Passagiers veilig geëvacueerd

Alle passagiers zijn inmiddels veilig uit de trein gehaald en te voet naar station Sloterdijk begeleid. Van daaruit worden ze verder geholpen door ProRail en de politie. Een van de passagiers beschreef de ervaring als ‘nogal een belevenis’. “We kregen via de intercom te horen dat het probleem bij de bovenleiding lag, niet bij de trein zelf. Ze beloofden ons op de hoogte te houden zodra ze meer wisten.”

Impact op dienstregeling nog onduidelijk

Na ongeveer veertig minuten werd duidelijk dat de trein voorlopig niet zou gaan rijden. Op dat moment werden de passagiers geëvacueerd en gingen de deuren open. “Sommige passagiers hadden zelf al deuren geopend en waren uit de trein gesprongen”, aldus een van de passagiers.

Of de gestrande trein voor veel verstoringen in de dienstregeling zal zorgen, is nog onduidelijk. “We weten niet hoe lang dit nog gaat duren en of dit echt voor vertragingen gaat zorgen. We raden altijd aan om de dienstregeling van tevoren goed te controleren. Nu is dat zeker ook een goed idee”, aldus de woordvoerder van de NS.

De situatie wordt nog gecompliceerd door geplande werkzaamheden tussen station Sloterdijk en Haarlem dit weekend. “We moeten kijken of de trein moet worden weggehaald, of dat deze zelf in beweging kan komen. De geplande werkzaamheden maken dit nog net iets ingewikkelder.”

Plaats een reactie