Iris Hond: De magie van het Concertgebouw en haar muzikale reis

De wereldberoemde pianiste en componiste Iris Hond heeft een bijzondere band met het Concertgebouw in Amsterdam. Volgens haar is er geen betere plek op aarde om te spelen. “Het is niet alleen een gezegde dat alles daar beter klinkt, het is de waarheid,” deelde Hond in een recent interview in het programma ‘Gesprek aan de Amstel’.

De liefde voor de piano

Hond ontdekte haar passie voor de piano al op jonge leeftijd. “Er kwam een moment dat ik besefte: het is jij en ik,” vertelt ze over haar relatie met het instrument. Sindsdien is ze onlosmakelijk verbonden met haar piano. Haar doorbraak kwam in 2012 en sindsdien trekt ze volle zalen, ook in Amsterdam. Tijdens de coronapandemie gaf ze maar liefst tien concerten in een bijna uitverkocht Concertgebouw. Ondanks dat het Nederlandse publiek bekend staat om veel te hoesten tijdens concerten, was dat tijdens de pandemie juist niet het geval. “Vanwege corona hoestte men juist niet,” merkt Hond op.

Een blik op haar Joodse roots

Naast haar muzikale carrière, deelde Hond ook inzichten over haar Joodse achtergrond. Ze sprak over haar familiegeschiedenis, haar bezoek aan Auschwitz en de eer die ze voelde toen ze in 2021 mocht spelen bij de opening van het Nationaal Holocaust Namenmonument.

Deelname aan realityprogramma

Hond reflecteerde ook op haar deelname aan het realityprogramma ‘Iris en de 12 dates’, waarin ze op date ging met twaalf verschillende mannen. Hoewel ze met de kennis van nu niet opnieuw zou deelnemen, beschouwt ze het toch als een waardevolle ervaring. “Ik heb er belangrijke levenslessen uit getrokken,” zegt ze.

Het volledige interview met Iris Hond in ‘Gesprek aan de Amstel’ biedt een fascinerend inzicht in het leven en de carrière van deze getalenteerde pianiste en componiste.

Plaats een reactie