Jan van Halst treedt aan als tijdelijke algemeen directeur Ajax

In een verrassende wending binnen de voetbalwereld is Jan van Halst vandaag aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van Ajax. Hij neemt deze rol tijdelijk op zich tot Alex Kroes, die momenteel nog gebonden is aan een non-concurrentiebeding met AZ, zijn functie kan opnemen.

Van commissaris naar directeur

Van Halst, die tot voor kort deel uitmaakte van de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax, neemt de taken over van Edwin van der Sar. Van der Sar legde eerder dit jaar na een indrukwekkende periode van 11 jaar zijn functie als algemeen directeur neer. Van Halst heeft besloten om per direct zijn rol als commissaris op te geven om zich volledig te kunnen richten op zijn nieuwe functie.

De toekomst van Ajax

Hoewel Van Halst nu de leiding heeft, is het de bedoeling dat hij terugkeert naar de RvC zodra Alex Kroes zijn nieuwe rol kan opnemen. Kroes, die tot 1 september als directeur International Football Strategy bij AZ werkte, moet nog even wachten voordat hij aan zijn nieuwe uitdaging bij Ajax kan beginnen vanwege een non-concurrentiebeding.

De exacte datum waarop Kroes zijn functie zal opnemen, is nog niet bekend. Ajax heeft aangegeven dat dit afhangt van de afloop van het non-concurrentiebeding met AZ. Ondertussen zal Van Halst de leiding van de club op zich nemen en de continuïteit waarborgen.

Met deze nieuwe ontwikkelingen blijft Ajax zich aanpassen en evolueren, altijd met het oog op de toekomst en het succes van de club.

Plaats een reactie