Jorge Sánchez maakt seizoenswissel naar FC Porto

De Mexicaanse rechtsback Jorge Sánchez zal de rest van het seizoen bij FC Porto spelen. De 25-jarige voetballer wordt voor een jaar uitgeleend door Ajax, met de mogelijkheid voor Porto om hem aan het einde van het seizoen definitief over te nemen.

Van Club América naar Ajax

Sánchez maakte vorig jaar de overstap van Club América naar Ajax voor een bedrag van 5 miljoen euro. Hij was één van de acht nieuwe spelers die Ajax in de zomer aantrok. Sánchez werd binnengehaald om de positie van Noussair Mazraoui op te vullen, die transfervrij naar Bayern München was vertrokken.

Een seizoen bij Ajax

Hoewel Sánchez een seizoen bij Ajax speelde, wist hij geen blijvende indruk te maken. Hij speelde 17 competitiewedstrijden in de eredivisie, waarvan hij 11 keer in de basis stond. Daarnaast kwam hij ook in actie tijdens de Champions League (5 wedstrijden) en de KNVB-beker (4 wedstrijden). Ondanks zijn inzet, heeft de nieuwe coach van Ajax, Maurice Steijn, hem nog niet opgesteld dit seizoen.

Sánchez heeft momenteel een contract bij Ajax dat loopt tot de zomer van 2026. Het is nog onbekend hoeveel Porto zal moeten betalen als ze besluiten om de verdediger definitief over te nemen.

Vertrek uit Ajax

Sánchez is de vierde speler die Ajax deze zomer (voorlopig) verlaat na slechts één seizoen. Calvin Bassey (Fulham), Florian Grillitsch (TSG Hoffenheim) en Lorenzo Lucca (die werd uitgeleend door het Italiaanse Pisa) hebben ook besloten om dit seizoen voor een andere club te spelen.

Plaats een reactie