Krakers bezetten pand met yogastudio aan Herengracht

Een groep van ongeveer dertig krakers heeft een pand aan de Herengracht in Amsterdam bezet. In het pand bevindt zich volgens de krakers een yogastudio. Het is nog onduidelijk of de politie tot ontruiming zal overgaan.

Politie ter plaatse, maar nog geen ontruiming

Na de bezetting kwamen meerdere politie-eenheden ter plaatse, maar het pand is nog niet ontruimd. Een woordvoerder van de politie liet weten dat het Openbaar Ministerie zal beoordelen of er een ontruiming moet plaatsvinden.

Villa Fuerte en de reden voor de kraak

De identiteit van de krakers is nog niet bekend, maar op spandoeken is te lezen dat het pand is omgedoopt tot Villa Fuerte. In een brief die op de voordeur is geplakt, schrijft de krakersgroep dat het pand eigendom is van een lid van een koninklijke dynastie, die er een yogacentrum van zou hebben gemaakt.

De krakers geven in hun verklaring aan dat ze het pand bezetten omdat het praktisch onmogelijk is om betaalbare huisvesting te vinden in Amsterdam, met name in het centrum. Ze stellen dat het centrum is uitverkocht aan speculanten en “bullshit yuppie projecten zoals een yogastudio op een enkele verdieping van een gigantisch huis”.

Plaats een reactie