Lichtkunstwerk ‘Breathe, Walk, Die’ verlicht Rijksmuseum

Vanaf vandaag is er een opmerkelijk lichtkunstwerk te bewonderen op het dak van het Rijksmuseum. De dertien letters die de woorden ‘Breathe, Walk, Die’ vormen, zijn normaal gesproken een kenmerkend onderdeel van de skyline van Rotterdam. Het kunstwerk is tijdelijk verhuisd naar Amsterdam, waar het deel uitmaakt van een speciale tentoonstelling in het Rijksmuseum.

Verhuizing vanwege verbouwing

Het lichtkunstwerk is een onderdeel van de collectie van het Boijmans Van Beuningen museum in Rotterdam. Dit museum is echter al vier jaar gesloten vanwege een grootschalige verbouwing. Hierdoor krijgen enkele topstukken uit de collectie van het Boijmans de kans om tijdelijk in het Rijksmuseum tentoongesteld te worden.

Thema van de tentoonstelling

‘Breathe, Walk, Die’ is een kunstwerk van de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone. De woorden symboliseren het thema van de tentoonstelling, legt Casper van der Kruit van het Rijksmuseum uit. “Bij het selecteren van de kunstwerken van het Boijmans Van Beuningen hebben we niet lukraak voor de meest bekende stukken gekozen. Deze tentoonstelling gaat over de levensloop van mensen, van geboorte tot dood. Het biedt een blik op hoe mensen uit verschillende tijdperken dit thema hebben geïnterpreteerd.”

Van moderne tot eeuwenoude kunstwerken

De tentoonstelling omvat een breed scala aan kunstwerken, van moderne stukken tot eeuwenoude meesterwerken. Bezoekers kunnen ook werken bewonderen van wereldberoemde kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Jeroen Bosch, Pieter Bruegel, Edvard Munch en Salvador Dalí.

De tentoonstelling opent op 29 september en is te bezoeken tot en met 14 januari. Het is een unieke kans om deze bijzondere collectie in het Rijksmuseum te ervaren.

Plaats een reactie