Live verslag van Keti Koti herdenking en viering

De jaarlijkse herdenking en viering van Keti Koti, een belangrijke dag in de Surinaamse en Antilliaanse cultuur, is vandaag live te volgen. De uitzending begint om 13.30 uur en biedt kijkers de kans om de gebeurtenissen in het Oosterpark vanuit hun eigen huis te volgen.

Deskundig commentaar

De uitzending wordt verrijkt met deskundig commentaar van Mitchell Esajas, mede-oprichter van The Black Archives, en historicus Karwan Fatah-Black. Beiden zijn experts op het gebied van de Afro-Caribische geschiedenis en cultuur en zullen hun inzichten delen over de betekenis en het belang van Keti Koti.

Presentatie door Waldy van Geenen

De presentatie van de uitzending is in handen van Waldy van Geenen. Van Geenen is een ervaren presentator en journalist, bekend om zijn vermogen om complexe onderwerpen toegankelijk en begrijpelijk te maken voor een breed publiek.

Wat is Keti Koti?

Keti Koti, wat ‘Ketting Gebroken’ betekent in het Surinaams, markeert de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen op 1 juli 1863. Het is een dag van zowel herdenking als viering, waarbij de pijnlijke geschiedenis van slavernij wordt herdacht, maar ook de vrijheid, cultuur en prestaties van de Afro-Caribische gemeenschap worden gevierd.

De viering in het Oosterpark

De herdenking en viering in het Oosterpark in Amsterdam is een van de grootste Keti Koti-evenementen in Nederland. Het park wordt omgetoverd tot een levendige ontmoetingsplaats, met muziek, dans, eten en drinken, en een scala aan activiteiten die de Afro-Caribische cultuur vieren.

Hoewel de viering dit jaar anders zal zijn vanwege de huidige gezondheidsmaatregelen, blijft de geest van Keti Koti onveranderd. Het is een dag om te herdenken, te vieren en te leren, en deze live uitzending biedt iedereen de kans om deel uit te maken van deze belangrijke dag.

Plaats een reactie