Live verslag van Keti Koti viering en herdenking

Vandaag is een belangrijke dag in de geschiedenis van Suriname en de Surinaamse gemeenschap in Nederland. We herdenken en vieren Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt herdacht. De festiviteiten en herdenkingen zijn live te volgen op AT5, waarbij de kijkers een unieke kans krijgen om deel te nemen aan deze belangrijke gebeurtenis.

Bigi Spikri: Een kleurrijke optocht

De dag begint om 10.30 uur met de Bigi Spikri, een levendige en kleurrijke optocht waarin deelnemers traditionele kleding dragen. Deze optocht is een viering van de Surinaamse cultuur en een eerbetoon aan de voorouders die hebben geleden onder de slavernij. Het is een kans om de rijke en diverse cultuur van Suriname te vieren en te delen met de rest van de wereld.

Herdenking in het Oosterpark

Vanaf 13.30 uur wordt de herdenking in het Oosterpark gevolgd. Deze plechtige gebeurtenis is een moment van reflectie en herinnering aan de gruwelen van de slavernij. Het commentaar wordt verzorgd door Mitchell Esajas van The Black Archives en historicus Karwan Fatah-Black, die beiden diepgaande kennis hebben van de geschiedenis van de slavernij en de impact ervan op de hedendaagse samenleving.

De presentatie van de dag is in handen van Waldy van Geenen, die de kijkers door de verschillende evenementen zal leiden en hen zal helpen de betekenis en het belang van deze dag te begrijpen.

Een dag van herdenking en viering

Keti Koti is een dag van zowel herdenking als viering. Het is een dag om stil te staan bij het verleden, maar ook om de vrijheid en de culturele rijkdom die uit deze donkere periode is voortgekomen, te vieren. Door de evenementen live uit te zenden, krijgen mensen over de hele wereld de kans om deel te nemen aan deze belangrijke dag en om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van Suriname.

Plaats een reactie