Marokkaanse Gemeenschap Rouwt om Aardbevingslachtoffers en Stadsdeelvoorzitter Centrum Maakt Kennismakingsronde

Marokkaanse Gemeenschap in Rouw

De Marokkaanse gemeenschap in Nederland is diep getroffen door het nieuws van een verwoestende aardbeving in Marokko. De aardbeving, die plaatsvond op zaterdag 9 september, heeft vele levens geëist en een spoor van vernieling achtergelaten. De Marokkaanse gemeenschap in Nederland, die sterk verbonden is met hun thuisland, voelt de pijn en het verdriet van deze tragedie diep.

De gemeenschap komt samen om te rouwen, steun te bieden en fondsen te werven voor de slachtoffers en hun families. Het is een tijd van solidariteit en medeleven, waarin de banden binnen de gemeenschap worden versterkt en de veerkracht van de Marokkaanse mensen wordt getoond.

Onvrede over Renovatie Drijvende Tuinen

Rob Schrama, een bekende figuur in het Oostelijk Havengebied, heeft zijn ongenoegen geuit over de geplande renovatie van de drijvende tuinen in het gebied. Schrama, die bekend staat om zijn passie voor groene ruimtes en duurzaamheid, is van mening dat de renovatieplannen de unieke charme en het ecologische belang van de tuinen zullen aantasten.

De drijvende tuinen zijn een geliefd kenmerk van het Oostelijk Havengebied, en velen delen Schrama’s bezorgdheid over de mogelijke impact van de renovatie. Er wordt opgeroepen tot een heroverweging van de plannen, met een focus op het behoud van de natuurlijke schoonheid en ecologische waarde van de tuinen.

Nieuwe Stadsdeelvoorzitter Centrum Maakt Kennismakingsronde

Amélie Strens, de nieuwe stadsdeelvoorzitter van het Centrum, heeft een rondje door het centrum gemaakt om kennis te maken met de bewoners en ondernemers. Strens, die onlangs haar nieuwe rol op zich heeft genomen, is enthousiast om de uitdagingen en kansen van het centrum aan te pakken.

Tijdens haar rondje door het centrum heeft Strens de tijd genomen om te luisteren naar de zorgen en ideeën van de bewoners. Ze is vastbesloten om een open dialoog te voeren en samen te werken met de gemeenschap om het centrum een nog betere plek te maken om te wonen, werken en bezoeken.

Dit en meer werd gepresenteerd in het AT5 Nieuws van zaterdag 9 september, gepresenteerd door Cenk Karakaya.

Plaats een reactie