Michel Kreek neemt nieuwe rol op zich als ‘loan coach’ bij Ajax

Michel Kreek, voormalig Ajax-speler, zal in het komende seizoen een nieuwe functie bekleden als ‘loan coach’. In deze rol zal hij zich richten op de begeleiding van spelers die door Ajax worden uitgeleend en zal hij de communicatie onderhouden met de clubs die deze spelers huren. “Wanneer Ajax spelers uitleent, is dat altijd met het oog op de toekomst. Het heeft een specifiek doel”, aldus een woordvoerder van Ajax.

Ervaring bij Ajax

Kreek, die 114 keer het Ajax-shirt droeg, heeft al een aanzienlijke ervaring opgebouwd bij de club. Hij heeft in de afgelopen jaren als jeugdtrainer gewerkt en in 2019 werd hij coördinator van de jeugdopleiding. De laatste twee seizoenen was Kreek assistent-trainer van Jong Ajax, eerst als rechterhand van John Heitinga en daarna onder Dave Vos.

Belang van de nieuwe functie

Sven Mislintat, technisch directeur van Ajax, is verheugd dat Kreek de nieuwe rol van ‘loan coach’ op zich zal nemen. “Deze nieuwe functie is van groot belang. Met Michel hebben we nu een vaste contactpersoon die vanuit Ajax de spelers nauwlettend in de gaten houdt en in contact blijft met zowel de clubs als de spelers zelf.”

Verdere carrièreplannen

Kreek, die met Ajax de UEFA Cup won en ook speelde bij het Italiaanse Padova en AEK Athene, heeft naast zijn nieuwe rol als ‘loan coach’ ook andere ambities. Hij zal zich dit jaar richten op het behalen van zijn UEFA Pro Licence, het hoogste trainerscertificaat in Nederland. Om dit certificaat te behalen, moet Kreek een jaar stage lopen bij een professionele voetbalclub. Deze stage zal hij vervullen binnen de staf van Kees van Wonderen bij sc Heerenveen.

Plaats een reactie