Modernisering van liften bij Rietlandpark halte

Vanaf komende maandag start het GVB met de vervanging van de twee liften bij de Rietlandpark halte in het centrum. Dit betekent dat een van de liften gedurende drie maanden niet beschikbaar zal zijn. De liften worden afzonderlijk vervangen om de hinder voor reizigers te minimaliseren.

Omleiding voor reizigers richting IJburg

De lift die toegang geeft tot het perron richting IJburg wordt als eerste vervangen. Reizigers die deze richting op moeten en afhankelijk zijn van de lift, krijgen een omreisadvies. Dit houdt in dat zij gebruik moeten maken van een tramhalte voor of na de halte Rietlandpark. De werkzaamheden aan deze lift zullen tot 21 november duren. Gedurende deze periode is het voor deze reizigers niet mogelijk om bij deze halte in- of uit te stappen.

Start werkzaamheden tweede lift

De werkzaamheden aan de tweede lift, die toegang geeft tot het perron richting het Centraal Station, starten op 23 oktober. Het GVB benadrukt dat reizigers geen hinder zullen ondervinden van deze werkzaamheden, aangezien de noodlift operationeel blijft.

Reden voor vervanging

De reden voor de vervanging van de liften is het hoge grondwaterpeil en de wateroverlast in de liftschachten, die de liften de afgelopen jaren hebben beschadigd. De lift naar het perron richting IJburg is al meerdere keren gerepareerd, maar de lift naar het perron richting het Centraal Station bleek onherstelbaar beschadigd. Hierdoor was het noodzakelijk om een noodlift te plaatsen.

Nieuwe liften

De nieuwe liften zullen een minder kwetsbaar systeem hebben, waardoor ze beter bestand zijn tegen de omstandigheden. Het werk aan de nieuwe liften moet op 21 november afgerond zijn. Na deze datum zal de noodlift worden verwijderd.

Plaats een reactie