Multimiljonair Marius Touwen biedt financiële reddingsboei aan Cobra Museum

Marius Touwen, lid van de Quote 500 en grootaandeelhouder van Serra Holding en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, heeft aangeboden om het financieel worstelende Cobra Museum in Amstelveen te helpen. Touwen, een fervent kunstliefhebber en verzamelaar, heeft aangeboden om op korte termijn geld beschikbaar te stellen om de openstaande rekeningen en schulden van het museum te betalen. Het is echter geen donatie, maar een kredietfaciliteit, wat betekent dat het museum het geld uiteindelijk moet terugbetalen.

Reactie van het museum

Stefan van Raay, de directeur van het Cobra Museum, heeft zijn diepe dankbaarheid uitgesproken voor de betrokkenheid van Touwen. Hij stelt dat deze financiële injectie het museum uit de acute financiële nood haalt en de mogelijkheid biedt om opnieuw in gesprek te gaan met de gemeente Amstelveen. Met deze adempauze kan het museum nu werken aan een structurele oplossing voor het voortbestaan op lange termijn.

De rol van de gemeente

De gemeente Amstelveen heeft eerder geweigerd om garant te staan voor het museum. Er ligt momenteel een voorstel bij de gemeenteraad om de subsidie aan het museum stop te zetten, vanwege de al twintig jaar durende ongezonde financiële situatie. Als de subsidie wordt stopgezet, zal het museum de deuren moeten sluiten. Een woordvoerder van de gemeente heeft aangegeven dat de nieuwe situatie de volgende ochtend zal worden besproken, maar dat sluiting nog steeds een mogelijkheid is.

Publieke steun voor het museum

Er is aanzienlijke publieke steun voor het museum. Tijdens een openbaar raadsgesprek hebben vrienden van het museum, waaronder veel vrijwilligers, hun stem laten horen. Een petitie om het museum open te houden is al meer dan 7.500 keer ondertekend. Het is duidelijk dat het Cobra Museum een geliefde instelling is binnen de gemeenschap, en velen hopen dat een oplossing kan worden gevonden om het open te houden.

Plaats een reactie