Nachtelijke brand in Osdorp flat dwingt bewoners tot evacuatie

In de vroege uren van de ochtend werden de bewoners van een flatgebouw aan Beek en Hoff in Osdorp abrupt gewekt door een brand in een van de appartementen. De brandweer moest ingrijpen om enkele bewoners te redden die niet op tijd konden ontsnappen.

Ontwaken in chaos

Een van de bewoners beschrijft de angstaanjagende gebeurtenis: “Ik was in slaap gevallen op de bank toen ik plotseling een luide knal hoorde. Ik hoorde mensen in paniek schreeuwen. Ik ging naar buiten om te kijken wat er aan de hand was en zag vlammen uit een van de appartementen komen. Ik heb mijn moeder gewaarschuwd en we zijn zo snel mogelijk vertrokken. In het trappenhuis hoorden we mensen roepen ‘schiet op, schiet op’.”

Brandweer redt bewoners

De brandweer moest twee bewoners redden die niet op tijd konden ontsnappen. Een van hen had het geschreeuw van de andere bewoners niet gehoord en stond in paniek te schreeuwen. De brandweer heeft hem met een touw vanaf de andere kant van het gebouw in veiligheid gebracht.

Een van de geredde bewoners is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Twee appartementen zijn door de brand onbewoonbaar geworden.

Oorzaak brand onbekend

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Wat wel duidelijk is, is dat een door de hitte gebarsten gasleiding het blussen van de brand bemoeilijkte. De brandweer had moeite om de brand onder controle te krijgen vanwege het ontsnappende gas.

Deze gebeurtenis benadrukt het belang van brandveiligheid en het hebben van een evacuatieplan. Het is cruciaal om altijd alert te zijn op mogelijke gevaren en te weten hoe te handelen in geval van een brand.

Plaats een reactie