Nachtelijke flatbrand in Osdorp laat één gewonde achter

In de vroege uren van de ochtend brak er een grote brand uit in een flatwoning aan Beek en Hoff in Osdorp. De brandweer had meerdere uren nodig om de vlammen te bedwingen en één persoon raakte gewond.

Brandweer in actie

De brand ontstond rond 2.40 uur en de brandweer rukte massaal uit met meerdere brandweerwagens. Ook werden er verschillende ambulances opgeroepen om eventuele gewonden te behandelen. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar volgens een woordvoerder van de brandweer was er een luide knal te horen. Bij aankomst troffen de brandweerlieden niemand aan in de woning.

Gasleiding complicaties

De brand veroorzaakte een barst in een gasleiding bij de ingang van de woning. De vlammen die uit de gasleiding kwamen, verhinderden de brandweer om de woning binnen te gaan. Het gas moest eerst worden afgesloten, wat aanzienlijk wat tijd in beslag nam. De woordvoerder van de brandweer omschreef de situatie als een ‘gecompliceerde brand’.

Reddingsactie

Een buurtbewoner meldde dat de bewoner van de bovengelegen woning niet meer naar buiten kon komen. In paniek seinde hij met zijn telefoonlampje om hulp. De brandweer heeft deze man met een ladderwagen uit zijn woning gehaald en hij is naar het ziekenhuis gebracht. Naast deze bewoner werd er nog een andere bewoner gered, die niet naar het ziekenhuis hoefde te worden gebracht.

Impact van de brand

Bewoners van het stadsdeel meldden dat het een ‘hele grote brand’ was. “Wij ruiken de geur al in Slotermeer”, zei een van hen. Pas rond 5.30 uur was de brand volledig geblust. De woning waar de brand uitbrak en de bovengelegen woning zijn onbewoonbaar verklaard. Een aantal andere woningen heeft roet- en waterschade opgelopen. De gemeente heeft vervangende woonruimte aangeboden aan de gedupeerden.

Plaats een reactie