OM eist 30 jaar cel voor verdachten in moordzaak Ayla Mintjes

In de voortdurende rechtszaak rond de tragische dood van Ayla Mintjes, heeft het Openbaar Ministerie (OM) in hoger beroep een gevangenisstraf van 30 jaar geëist tegen twee hoofdverdachten. De verdachten, een 22-jarige vermoedelijke schutter en zijn 36-jarige medeplichtige, die vermoedelijk de vluchtauto bestuurde, kregen eerder al celstraffen tot 26 jaar opgelegd. Het OM wil nu dat deze straffen verhoogd worden.

De moord op Ayla Mintjes

Op de avond van 16 mei 2021 werd de 27-jarige Ayla Mintjes op brute wijze neergeschoten in de Maassluisstraat. Ze zat in een auto naast haar vriend toen twee schutters met automatische wapens het vuur openden. Haar vriend bleef ongedeerd, maar Mintjes overleed enkele uren later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Na de schietpartij vluchtten de schutters in een auto, die later in brand werd gestoken. Volgens het OM wijst dit op een ‘nauwe en bewuste samenwerking’ tussen de verdachten. Er zijn aanwijzingen dat de verdachten voorafgaand aan de schietpartij al verkenningen hadden uitgevoerd.

Andere verdachten

Naast de twee hoofdverdachten is er ook een derde verdachte, een 24-jarige man, die vermoedelijk ook betrokken was bij de schietpartij. Zijn zaak zal op een later moment in hoger beroep worden behandeld. Daarnaast zijn er vier andere verdachten in deze zaak die eerder al gevangenisstraffen tussen de zes en negen jaar opgelegd hebben gekregen.

De eis van het OM voor een langere gevangenisstraf voor de twee hoofdverdachten onderstreept de ernst van deze zaak en de vastberadenheid om gerechtigheid te zoeken voor Ayla Mintjes en haar nabestaanden.

Plaats een reactie