OM eist jeugddetentie voor ouders van in vuilcontainer gevonden baby

In een schokkende zaak die twee jaar geleden de gemoederen in Nederland bezighield, heeft het Openbaar Ministerie (OM) 18 maanden jeugddetentie en voorwaardelijke jeugd-tbs geëist tegen de ouders van een pasgeboren baby die in een vuilcontainer in Holendrecht werd gevonden. De ouders waren destijds minderjarig, waardoor de rechtszaak achter gesloten deuren plaatsvond. Het OM omschrijft de gebeurtenissen als ‘gruwelijk en onvoorstelbaar’.

Ontdekking van de baby

In februari 2021 werd een pasgeboren meisje ontdekt in een vuilcontainer op het Meernhof in Holendrecht. Een buurtbewoonster die haar vuilnis weggooide, hoorde geluiden uit de container en realiseerde zich dat het een baby was. Enkele dagen na deze ontdekking arresteerde de politie een 17-jarige jongen en een meisje, de ouders van de baby.

Ouders in paniek

Volgens Gerald Roethof, de advocaat van de vader, waren de jonge ouders ervan overtuigd dat hun baby was overleden. In hun paniek wisten ze niet wat ze moesten doen. Ze liepen rond met het kind en uiteindelijk plaatsten ze het in een vuilcontainer.

Verdacht van tweede moord

De zaak nam een nog gruwelijkere wending toen de politie tijdens het onderzoek naar de baby in de vuilcontainer gesprekken ontdekte over een tweede baby. Na verder onderzoek werden resten van een tweede kind gevonden in de achtertuin van de moeder. De ouders worden nu ook verdacht van de moord op dit tweede kind.

OM eist straf

Het OM heeft 18 maanden jeugddetentie en voorwaardelijke jeugd-tbs geëist tegen de ouders. Persofficier Katelijne den Hartog legt uit dat deze eis voornamelijk te maken heeft met de gruwelijke feiten en het gebrek aan medewerking van de verdachten aan het onderzoek. Hoewel de straf misschien niet zwaar lijkt, is dit het maximum dat kan worden geëist in jeugdzaken.

Plaats een reactie