Ongebruikelijke Stickers in Amsterdamse Binnenstad Veroorzaken Ophef

De rustige straten van de Amsterdamse binnenstad zijn recentelijk opgeschud door de verschijning van ongewone stickers. Deze stickers, die het logo van de gemeente dragen, beweren dat je je in een ‘crack- en heroïnezone’ bevindt. De gemeente is niet geamuseerd en overweegt juridische stappen.

Verwarrende Boodschap

De stickers bevatten naast het gemeentelogo ook de slogan ‘how to Amsterdam’, een zin die de gemeente vaak gebruikt in haar toeristische campagnes. De maker van de stickers beweert dat ‘de verkoop en het gebruik van crack en heroïne’ in deze zones toegestaan is. Dit heeft voor verwarring en onrust gezorgd bij zowel bewoners als bezoekers van de stad.

Reacties van Voorbijgangers

De reacties op de stickers zijn gemengd. Sommige voorbijgangers zijn verontwaardigd en roepen op tot onmiddellijke verwijdering. Anderen vermoeden dat de stickers het werk zijn van binnenstadbewoners die protesteren tegen overlast. Een toeristengids merkte op dat de stickers ongeveer een week geleden verschenen en dat ze al de aandacht van toeristen hebben getrokken. “Ik zag net al een toerist er een foto van maken. Ik weet niet wie het gemaakt heeft, maar dit is humor,” zei de gids.

Verwarring onder Toeristen

Veel toeristen interpreteren de stickers als een officiële boodschap van de gemeente, maar de in het Nederlands geschreven tekst zorgt voor verwarring. Sommigen denken dat de stickers juist waarschuwen voor de verkoop van crack en heroïne. “Dit moet je nooit roken of eten. Gewoon wiet roken en niet te veel”, vertelt een toerist.

Reactie van de Gemeente

Een woordvoerder van stadsdeel Centrum heeft aangegeven dat de stickers onmiddellijk worden verwijderd zodra handhavers ze tegenkomen. Omdat het logo en de huisstijl van de gemeente zijn gebruikt, overleggen ambtenaren met de politie over de mogelijkheid om aangifte te doen. De gemeente neemt deze zaak zeer serieus en is vastbesloten om de verantwoordelijke partij te vinden en te bestraffen.

Plaats een reactie