Opnieuw explosie in Slotervaart veroorzaakt schade

In de nacht van afgelopen weekend werd de rust in Slotervaart opnieuw verstoord door een explosie. Dit incident, dat plaatsvond iets na middernacht, is het vijfde in een reeks die de buurt in zijn greep houdt. De explosie vond plaats in een portiek aan de Henri Dunantstraat en veroorzaakte aanzienlijke schade.

Schade aan portiek en brievenbussen

De ontploffing, die rond 0.30 uur plaatsvond, richtte schade aan in de gemeenschappelijke hal van een aantal woningen. De kracht van de explosie was zo groot dat de brievenbussen in de hal werden vernield. Ondanks de omvang van de schade, was er gelukkig geen melding van gewonden.

Politie en specialisten ter plaatse

Na de explosie werd de omgeving door de politie afgezet. Specialisten van Team Explosieven Veiligheid (TEV) en Forensische Opsporing (FO) werden ingeschakeld om de plaats delict te onderzoeken. Deze teams zijn gespecialiseerd in het veiligstellen van explosieven en het verzamelen van bewijsmateriaal na dergelijke incidenten.

Hoewel er nog geen officiële verklaring is gegeven over de oorzaak van de explosie, wordt er door de specialisten grondig onderzoek gedaan. De bewoners van de getroffen woningen en de omringende buurt blijven in onzekerheid achter, hopend op een snelle oplossing voor deze reeks verontrustende incidenten.

Plaats een reactie