Oranjevrouwen inspireren nachtelijke voetbalfans

In de vroege uren van de ochtend, met de televisie op een zacht volume om slapende huisgenoten niet te storen, zitten Sam en haar vrienden gekleed in oranje om de Oranjevrouwen te zien spelen tegen de VS. De wedstrijd, die plaatsvindt in Nieuw-Zeeland, eindigt in een gelijkspel van 1-1.

Voetbalpassie kent geen tijd

Sam, Dunja, Maartje en Jip zijn niet alleen fans van de Oranjevrouwen, maar volgen het hele WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. Ondanks het ongebruikelijke tijdstip van de wedstrijden, laten ze hun passie voor het spel niet in de weg staan. “Ik moet morgen om 10 uur op mijn werk zijn”, zegt Sam. “Eerst was het 9 uur, maar ik heb uitgelegd dat dat niet haalbaar zou zijn.”

Oranjekoorts

De vriendengroep is doordrenkt met Oranjekoorts, ondanks het gebrek aan zichtbare steun op straat. “Mijn moeder heeft één vlag gezien”, zegt Dunja. Maar dat weerhoudt hen er niet van om hun eigen vlag uit te hangen en hun woonkamer te versieren met oranje versieringen.

De wedstrijd

Na ongeveer een kwartier in de wedstrijd, scoort Roord het eerste doelpunt voor het Nederlands elftal, waardoor de Amerikanen voor het eerst in twaalf jaar achterstaan in een WK-wedstrijd. De vreugde is echter van korte duur, want in de tweede helft maakt de Amerikaanse aanvoerder Haron gelijk. Ondanks de eindstand van 1-1, is er een gevoel van trots onder de vrienden. “Ze kunnen dit”, zegt Sam. Maartje voegt eraan toe: “Ik heb er alle vertrouwen in.”

Volgende wedstrijd

De volgende wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is aanstaande dinsdag, tegen Vietnam. Ondanks het late uur, zullen Sam en haar vrienden ongetwijfeld weer klaarzitten om hun team aan te moedigen.

Plaats een reactie