Overleef de Dam tot Damloop in de hitte: tips en trucs

De Dam tot Damloop, een jaarlijks hardloopevenement dat tienduizenden deelnemers en toeschouwers trekt, staat weer voor de deur. Dit jaar wordt het een bijzondere uitdaging, want de weersvoorspellingen beloven een warme dag. Hoe kun je als hardloper of toeschouwer het beste omgaan met deze hitte? En hoe kun je toch genieten van dit evenement zonder zelf aanwezig te zijn? Hier zijn enkele tips en trucs.

Volg de Dam tot Damloop vanuit je luie stoel

Als je de hitte wilt vermijden, maar toch de Dam tot Damloop wilt volgen, dan heeft AT5 de oplossing. In samenwerking met NH Nieuws zenden zij de wedstrijd live uit op televisie. Vanaf 10.00 uur ’s ochtends kun je de professionele hardlopers volgen. Deze uitzending duurt tot 11.30 uur.

Wil je liever de recreatieve lopers zien, zoals je buurvrouw of je oom? Dan kun je vanaf 13.00 uur inschakelen. Tot 15.00 uur kun je zien hoe de recreatieve deelnemers het ervan afbrengen. Zo kun je vanuit je eigen tuin of woonkamer genieten van de Dam tot Damloop, zonder last te hebben van de hitte.

Tips voor deelnemers

Als je zelf meedoet aan de Dam tot Damloop, zijn er ook manieren om de hitte te trotseren. Zorg ervoor dat je goed gehydrateerd blijft door voldoende water te drinken. Draag lichte, ademende kleding en bescherm jezelf tegen de zon met een pet of zonnebril. Probeer ook je tempo aan te passen aan de warmte: het is beter om iets langzamer te lopen en de finish te halen, dan te snel te starten en oververhit te raken.

Of je nu de Dam tot Damloop vanuit je luie stoel volgt of zelf meedoet, het belooft een spannende dag te worden. Met deze tips en trucs ben je in ieder geval goed voorbereid op de hitte.

Plaats een reactie