Peuter Zora’s mobiliteit beperkt door diefstal rolstoelbus

De 2-jarige Zora uit Noord is momenteel aan huis gebonden na de diefstal van haar rolstoelbus. Haar ouders, Mujtaba en Emma, ontdekten op een zondagochtend dat de parkeerplaats waar de bus stond, leeg was. Sindsdien is de bus spoorloos.

Verloren kansen

Mujtaba Ariaie, Zora’s vader, deelde zijn teleurstelling over de situatie. Ze hadden zich enorm verheugd op een bezoek aan de Spieren voor Spieren Dag in Lelystad, een evenement speciaal voor kinderen met een spierziekte. Door de diefstal van de bus kon dit uitje helaas niet doorgaan.

Zora is de enige in Nederland met LMNA-geassocieerde congenitale spierdystrofie, een aandoening die haar belet om te lopen of zelfstandig te zitten. Zonder de bus kan het gezin niet naar afspraken of evenementen.

Onmenselijke daad

Het gezin had de rolstoelbus slechts negen weken in bezit, verkregen door een inzamelingsactie via GoFundMe. “Het is echt onmenselijk dat iemand zoiets kan doen”, zegt Ariaie. De bus is duidelijk herkenbaar als rolstoelbus, met een sticker op de rechterdeur die leest: ‘Hoera ik rij dankzij Fonds Kind & Handicap’.

Steun uit de gemeenschap

De ouders hebben een oproep gedaan op Instagram voor informatie over de diefstal. Volgens Ariaie is het bericht massaal gedeeld. “Het enige positieve hieraan is dat we echt overspoeld zijn met lieve reacties.”

Door de massale verspreiding van het nieuws, kwam het ook terecht bij de verkoper van de rolstoelbus. Hij heeft contact opgenomen met de familie en onderzoekt de mogelijkheden voor een vervangende bus voor Zora op korte termijn.

De ouders hebben inmiddels aangifte gedaan van de diefstal en de politie is een onderzoek gestart. “Doordat iedereen het bericht massaal deelt hebben we er de volste vertrouwen in dat de bus weer teruggevonden wordt.”

Plaats een reactie